Donaties

Al 7 jaren zetten de vrijwilligers van de Stichting QESKE zich in om de QESKE locaties tot leven te brengen. Naast de formaliteiten die horen bij het realiseren van een veilige werkomgeving, het verkrijgen van de vergunningen en het afsluiten van officiële koop- en huurovereenkomsten, wordt er meubilair en kantinebenodigdheden verworven. Regelmatig worden startende veelbelovende ondernemers vouchers toegekend van 10.000 euro, waardoor ze een vliegende start krijgen. Ook het realiseren van leerwerkplekken (inmiddels tientallen) voor jongeren met een achterstand tot de arbeidsmarkt of thuiszitters die problemen hebben met de reguliere schoolsystemen behoren tot onze taken. De stichting realiseert dit voornamelijk met eigen middelen en met sponsorgelden.

Moe-Moeder-Moest-Tuin project

Met uw donatie draagt u o.a. bij aan ons Moe-Moeder-Moest-Tuin project aan Tienbaan in Bocholtz, waar we in samenwerking met de boer en de omwonenden op een ecologisch en biologisch verantwoorde manier groenten en fruit gaan kweken. We bouwen een centrale plek voor het schoonmaken en bewaren van de verse producten en een keuken voor het bereiden van gezonde betaalbare maaltijden voor o.a. kinderdagverblijven, scholen en natuurlijk onze eigen QESKE locaties. Ook komt er een overblijfruimte voor scholen die zelf niet de ruimte hebben om een eigen moestuin aan te leggen, zodat ze in een betekenisvolle omgeving praktijk en theorie bij elkaar kunnen brengen.

Hebt u zelf ideeën die aansluiten bij het project of krijgt u al kriebels om zelf mee te doen, schrijf dan een berichtje naar info@qeske.nl.